En stilla vandring längs floden Arno

 Det är så skönt att vandra i Florens när det börjar skymma, speciellt om man går längs floden Arno och lite bort från alla turisthorder.



Nu är det ju lika vackert på dagen, här vid Arno och alla dess broar, men på kvällen när skymningen kommer är det nästan lite magiskt. Just innan mörkret så ser man staden på ett lite nytt sätt. Bilden visar den andra sidan av floden, som med sina affärer och restauranger är ett av mina favoritställen i staden. Speciellt nu när allt anpassats för de mer rika turisterna.




På bilden här ser ni den fina kyrkan Santa Maria del Carmine, här finns det fina kapellet Capella Branacci med målningar av Felice Branacci från 1424. Bland annat den berömda fresken med Adam och Eva som fördrivs från paradiset. Hann inte med ett besök denna gång men jag har varit där tidigare och blev väldigt tagen av de fina freskerna.



Till slut kommer också en fin bild över staden Florens från hotellet Croce Di Maltas takterrass. Den var bara öppen en kort stund innan vädret satte stopp för att ta en drink här uppe. Men jag kunde i alla fall ta några foton innan jag återvände till mitt rum som låg bara en kort trappa bort.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer