Lunch på marknaden nära San Lorenzokyrkan

 En av dagarna i Florens tog jag en snabb lunch på den fina inomhusmarknaden Mercato Centrale som ligger alldeles nära kyrkan San Lorenzo.




Det blev lite för mycket promenerande ibland och då var det skönt att bara slå sig ner för en bit mat och någonting att dricka. Här ser ni krogen jag valde för att äta lunch inne på marknaden. Numera är den helt omgjord och även om man naturligtvis kan köpa med sig både kött, fisk, bröd, ost och grönsaker som vilken mataffär som helst är detta numera också en plats för turister. Här hittar man massor av små krogar och caféer av olika slag.




Alldeles i närheten - precis i marknadsdistriktet - ligger kyrkan Basilica di San Lorenzo som faktiskt är en av de största kyrkorna i Florens och den är från 1400-talet. Även om den inte ser mycket ut för världen är den väldigt fin inuti, här är också flera i den mäktiga Medici-familjen från Cosimo il Vecchio till Cosimo III begravda. Bredvid kyrkan finns också ett kloster med en liten innergård.




Det finns annars väldigt många krogar och barer att besöka om man är hungrig eller törstig i Florens dessa dagar, de flesta är väldigt tjusiga och moderna. Hade svårt att hitta de gamla ställena jag brukade äta på, nu var de flesta omgjorda till krogar turisterna ville ha.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer