Missa inte Piazza Santo Spirito - med sin fina kyrka och marknad

 På andra sidan Arno finns det också mycket att se, inte bara det magnifika slottet Palazzo Pitti som jag skrivit om tidigare här på sajten.



Här på Piazza Santo Spirito låg min gamla språkskola som jag gick till varje dag för att plugga italienska och då lärde jag även känna området lite bättre. Nu finns här en fin liten marknad med både frukt och grönt men också andra saker som kläder och antikviteter av olika slag.




Själva kyrkan ser ni ovanför, är från år 1481 även om det även tidigare funnits en kyrka här. Basilikan heter följaktligen Santo Spirito. Kyrkan ritades av Filippo Brunelleschi, arbetet påbörjades redan 1428. Jag lyckades titta in i kyrkan denna gång men eftersom det pågick en gudstjänst så jag kunde inte se allt så noga, inte heller ta något foto.




Här en bild till på ett annat stånd på torget som sålde gamla prylar, hade inte orkat att rota igenom allt men det såg ut att finna en hel del spännande att köpa här. Men reser man bara med handbagage blir det inte så jag handlar tunga eller skymmande saker.



Bilden här ovan också från denna sida av Arno, som här kallas för Oltrarno. Fotot är taget utanför Palazzo Pitti och visar på husen vid det stora torget. Om ni inte hunnit upptäcka området än så gör det, här finns ju så mycket att upptäcka och det är inte alls lika många turister här.




Till sist visar jag åter en bild på slottet Palazzo Pitti som välkomnar er till flera olika museum och om ni vill och vädret tillåter - en hel underbar trädgård som heter Giardini Di Boboli.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer