Det här är viktigast när svenskar väljer hotell enligt ny undersökning

 I resebyrån Tickets senaste Sifoundersökning ser man att det är priset och frukosten som avgår valet av hotell idag.




I undersökningen ser man att prisvärda hotell tar ledningen, då mer än varannan svensk ser detta som en av de viktigaste viktig faktorerna vid hotellval. Detta följs av en bra frukostbuffé och att läget är bra. Sifo-undersökningen som Ticket gjort visar att över hälften av svenskarna, närmare bestämt 56 procent, anser att ett prisvärt hotell är en av de mest betydelsefulla faktorerna när de väljer var de ska bo under resan. Det finns dock en stor skillnad mellan åldersgrupperna - i åldersgruppen 18-30, anser hela 72 procent att ett prisvärt hotell är det viktigaste när de bokar boende, medan endast 41 procent av åldersgruppen 66-79 år håller med om detta.         

- Det är tydligt att svenskarna lägger stor vikt vid att få valuta för pengarna när de söker efter hotell till sin resa i dessa tider. Detta gäller i synnerhet yngre resenärer, som vanligtvis inte har lika hög inkomst eller besparingar. Samtidigt är en god frukostbuffé och ett läge nära planerade aktiviteter också avgörande faktorer för att skapa den ultimata hotellupplevelsen, säger Vincent Goodbrand, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.  

En annan av det som svenskarna prioriterar högt är en god och varierad frukostbuffé som hamnar på en andraplats i listan. 39 procent av svenskarna listar detta som en av de viktigaste faktorerna vid hotellbokning. En varierad frukostbuffé på hotellet är med andra ord väldigt viktig. 

Vissa resenärer föredrar att tillbringa semestern vid hotellpoolen eller på en strand, andra vill istället fylla semestern med olika utflykter och aktiviteter och för dem är det också viktigt att hotellet ligger nära de platser som de planerar att besöka. 27 procent av svenskarna anger detta som en av de viktigaste sakerna när de väljer hotell. Detta är en ökning från 19 procent jämfört med innan pandemin. Då var många bara ute efter sol och bad på semestern, medan man nu i större utsträckning är ute efter utflykter och upplevelser.  

De fem viktigaste sakerna när vi väljer hotell  

1 Att det är prisvärt (56 procent) 

2 Att en bra frukostbuffé ingår (39 procent) 

3 Att det ligger nära ens planerade aktiviteter (27 procent) 

4 Att det har bra service (24 procent) 

5 Att sängarna är av god kvalité (23 procent)


Av Agneta Nisbeth

Foto Ticket

Kommentarer