Nu börjar det kännas som vår igen

 Visserligen är det fortfarande kallt om nätterna men på dagarna ser jag att allt fler blommor kommit fram i min trädgård. Äntligen!



Påskliljorna har väl redan blommat ut, de flesta i alla fall men det finns andra fina gula blomster i min trädgård just nu. Några blommor som tål kan om nätterna, vi har haft ett antal minusgrader nu varje natt och vattentunnan har fått ett rejält lager med is, ser jag varje morgon. Gräsmattorna är gröna men träden har ännu inte riktigt fått sina blad, fast de är i alla fall på god väg nu äntligen. 




Jag har också tagit mig in till Uppsala ett par gånger denna vecka för att göra några ärenden. Det blir naturligtvis buss fram och åter. Och varje gång stannar vi ett tag utanför Lagga skola där jag en gång gick som barn. På vägen hem ligger hållplatsen precis utanför Laggagården, hembygdsgården där jag som skolbarn åt min skollunch varje dag, bilden ovan är dock inte på själva huset utan på hållplatsen utanför. 




Här ser ni däremot en bild på själva Laggagården, även detta foto är taget från bussfönstret eftersom det bara är ett kort stopp här på vägen hem. Äter sin skollunch där gör barnen än idag och vid lunchtid ser man alla gå i samband tropp från skolan och hit.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer