Sex av tio sommarresor redan sålda hos Apollo

Det verkar onekligen som svenskarnas resfeber är på topp och researrangören Apollo rapporterar försäljningsrekord över hela landet inför sommaren. 



Apollo avslöjar i ett nytt pressmeddelande att totalt har sex av tio paketresor sålts och populärast är Grekland. Där 70 procent av de som bokat årets semester genom Apollo väljer att åka till en grekisk stad eller ö.  

- Försäljningen har överträffat alla förväntningar och för varje vecka som går säljs fler och fler hotell ut. Vill du spendera semestern utomlands i sommar behöver du med andra ord boka snarast, speciellt om du drömmer om Grekland och medelhavet, säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo.

Just i år när intresset varit stort och platserna gått åt försäkrar Krantz att det inte finns någon anledning till panik för dem som inte hunnit boka sin resa än. 

- Mitt bästa tips till dem som är ute i sista minuten är att gå mot strömmen och välja oupptäckta destinationer framför trendiga resmål. Grekland erbjuder flera mysiga destinationer där turismen lyser med sin frånvaro, exempelvis Limnos, Mytilini och Ithaka. Här kostar hotellet, iskaffet och middagen betydligt mindre än på Mykonos, och du kommer samtidigt närmare den grekiska vardagen. En riktig win-win, tipsar Krantz.  

Familjer med barn som går i skolan kan spara mycket genom att vänta med resan till helgen 11-13 augusti. För har du möjlighet att resa lite senare kan du spara ännu mer.  

- Eftersom efterfrågan på resor är överlägset störst under högsommaren är prisnivån naturligt lägre veckorna före och efter, och i år kan du få ännu mer semester för pengarna efter skolstart. Från och med nu hittar man sommarens kanske bästa paketpriser mellan 14 och 31 augusti. Nästan halva priset i jämförelse med juli, fortsätter Krantz.  


Av Agneta Nisbeth

Foto Apollo

Kommentarer