Ännu en spännande plats - St Michaels Mount och byn Marazion med sin sandstrand

 Det var inte ont om spännande och lite magiska platser att besöka under min rundtur i England, med besök i både Cornwall och Devon. Här kom vi till klippön St Michaels Mount och byn Marazion med sin fina strand.


Som ni ser på bilden ovan, med den härliga breda sandstranden, så sken solen på alla besökare. Och det var många turister som ville besöka den charmiga staden Marazion i Cornwall med sin berömda klippö St Michaels Mount. I bakgrunden på bilden ovan ligger faktiskt också den fiktiva staden där tv-serien Doc Martin spelas in.


Men vi hade kommit hit för att besöka staden och titta ut på den fina klippön som låg som en hägring därute i havet. Det är en så kallad tidvattenö vilket gör att man bara kan nå den till fots när det är lågvatten, ebb. Ni kan se vägbanken skymta fram genom vattnet, så det blev inget besök där denna gång.



Det går visserligen båtar ut till ön men de hade vi inte tid till att ta, dessutom var de ganska dyra. På ön ser ni också slottet från medeltiden som är ett byggnadsmärke och ska vara väldigt fint, både inne och ute. De har även en härlig trädgård att besöka, allt mot en avgift förstås. När man kan vandra dit ska det ta runt 15 minuter. Några av er känner också igen det hela från ett avsnitt i serien Game of Thrones.



Så här fint är det i den lilla staden Marazion som givetvis får en väldig massa besökare under sommaren, inte bara för slottet på St Michaels Mount utan också för de fina sandstränderna med möjlighet till salta bad. Här finns både krogar, pubar, mysiga affärer och givetvis ett par hotell om man vill stanna över natten.



Staden har riktigt gamla anor och är känd för bland annat sina marknader. Den första marknaden som man vet om hölls här redan 1070. En annan sak som fick folk att komma hit var det dåvarande benediktinerklostret på St Michaels Mount.




Jag tog en tur runt i staden och hann även med att äta en liten ostpaj och en lokalt tillverkad glass, bägge var helt utsökta och jag lyckas med konststycket att äta upp, utan att de hungriga fiskmåsarna snodde min mat. Måsarna var nämligen kända för att knycka maten ur händerna på turisterna.



Kikade man in i de ofta vitmenade husens trädgårdar så man både palmer och andra växter som man kanske mer förknippar med varmare breddgrader, men här i Cornwall ser man palmer lite överallt vid havet.

I morgon kommer ett nytt avsnitt med mer bilder från min Englandsresa. Vi ses då...

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer