Det är alltid kul att kolla in auktioner - här en ute på landet

 Får någon vecka sedan besökte jag en riktigt härlig gårdsauktion i Knivsta, en bit utanför centrum och rejält ute på landet. Ett helt hem var till salu.


Det är inte ofta man har möjlighet att gå på en äkta gårdsauktion, de blir allt ovanligare i alla fall här i Knivsta-trakten. Men för några veckor sedan såg jag annonsen och åkte dit med min bror för att spana in vad som fanns till salu.



Vi var verkligen inte de enda som kommit på tanken att åka ut till auktionen, här var verkligen fullt av folk, flera åkrar blev helt fulla av alla parkerade bilar. Många av besökarna var säkert från andra delar av landet också, för riktiga gårds-auktioner är som sagt inte så vanliga och deras hemsida gav inte så mycket möjlighet att buda online. 



Många saker skulle ropas ut så det tog säkert hela dagen, vi var bara där i några timmar och många satte sig i gräset eller på några soffor som var till salu för att vila benen och pusta ut lite i den gassande sommarhettan.




Det fanns verkligen hur mycket prylar som helst, allt från gamla rostiga skördetröskor till koppar och fat. För här sålde man verkligen ut allt som fanns på gården, från det riktigt fina till rent skräp.




Jag såg mycket husgeråd och en hel del textilier och mattor fanns det till exempel gott om, flera trasmattor gick till exempel bort för några tior. Man kunde verkligen göra fina fynd om man ville och orkade.




Man kunde också vandra runt på gården och in i olika lador och skjul, här stod både gamla möbler och jordbruksmaskiner, av olika sort och storlek, cyklar, gamla mopeder, sågar och annat spännande.




Man hade ordnat ett litet kaffeställe där man kunde köpa dricka, kaffe, korv och hemgjorda mackor till i det närmaste självkostnadspris. Här ser ni bara några av alla de kartonger med koppar och fat man kunde lägga bud på.




Givetvis fanns också flera olika möbler att ropa in, här har jag fotograferat en byrå, en uppstoppad uggla, en golvlampa och lite annat smått och gott.




Vi ropade inte in något denna dag även om det faktiskt fanns saker av intresse, man visst ju inte när allt det som man var nyfiken på skulle ropas ut, så vi åkte efter några timmar där. Kul var det i alla fall att se och uppleva, hoppas på fler auktioner...

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer