Jag besökte också Tate St Ives för att titta på fin konst

 Jag avslutade besökte i den charmiga staden St Ives i Cornwall med ett besök på konstgalleriet Tate som ligger precis vid havet. 


Det var också precis utanför konstmuseet där gruppens chartrade buss stannade, vår egen buss hade vi fått parkera en bra bit därifrån på en kulle ovanför staden. Här nere i den gamla fiskebyn gick det nämligen inte att köra bussar av förklarliga skäl, knappt några bilar heller fick plats på de smala gatorna i stan.




Tate ligger - som ni ser på de bägge bilderna ovan - mitt emellan några bostadshus och med en alldeles perfekt utsikt mot havet utanför. Högst upp i byggnaden finns även ett mysigt café/restaurang med en vy över staden, så passa på att ta en kopp kaffe här.




Och här kan ni se en vy just från Tates kafé, med sitt gytter av stenhus och en underbar utsikt över havet och kusten. Ni kan också se att det inte är en fullt så liten stad som man kanske tror, den fortsätter dessutom åt alla håll.




Här ett verk av Dame Barbara Hepworth som heter Curved Form. Är ni mer intresserade av just hennes skulpturer föreslår jag  ett besök i hennes eget museum som även det ligger i staden, Barbara Hepworth Museum. Det hör också till Tate så man kan köpa en kombinationsbiljett.




Här i Tate St Ives visar man främst verk av moderna brittiska konstnärer som lala har någon form av koppling till området. Men de har också olika tillfälliga utställningar som varierar efter säsong, just när jag var där visades verk av artister från Marocko.




Här finns också verk av bland andra Pablo Picasso, Piet Mondrian, Frances Bacon, William Scott med flera. Här ovan ser ni ett verk av Piet Mondrian, The Tree.




Själva lokalen är också härlig att besöka, bara för sig egentligen. Arkitekterna bakom detta luftiga och vackra hus är David Shalev och Eldred Evans. 




Till slut får ni en bild på stranden som ligger utanför Tate St Ives, fylld av sol- och badsugna turister från när och fjärran.

I morgon kommer ett nytt reportage från min Englandsresa för då besöker jag det spännande Eden Project.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer