Landtungan Land's End - här tar England slut

 Jag besökte också klipporna vid landtungan Land's End, som ligger i närheten av Penzance i sydvästra Cornwall. Man hade verkligen en hisnande utsikt över havet.


Själva stället, Land's End var mycket av en turistmagnet med massor av affärer och krogar, mitt ute på en klippa. Här hittade du massor av turister som alla ville på en glimt av denna vackra plats som lär vara ett av Englands mest älskade besöksmål.




Här ser ni själva symbolen för landmärket Land's End, och bakom den finner man an annan populär sak att foto sig framför nämligen pilarna som visar var olika platser ligger i världen. Ni ser själva att det var många turister på plats.




Jag kan tänka mig att det alltid blåser lite här och under vissa stormiga dagar är det säkert nästan otäckt att stå där med utsikt över havet och klipporna nedanför. Tittar ni extra noga ser man också ett ansikte, kanske drottning Elizabeth, framträda på klippan mitt i bilden.




Så ytterligare en bild över havet där man också ser en fyr ute på ett rev, här har tyvärr många skepp förlist genom åren och det lär vara flera hundra av dem sp fortfarande ligger på havets botten här utanför. 



En sak man sålde lite var stans var dessa godsaker, toffee från Cornwall. Det fanns hur många olika smaker som helst att välja på, se bara här där man kunde välja bland till exempel romrussin, kokosnöt, clotted cream och pepparmint. 

I morgon kommer ett nytt litet reportage från St Ives, en av mina favoritplatser på hela resan.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer