Nyplockade körsbär och fler bilder från Knivsta

 För ovanlighetens skull har jag lyckats hitta fler en ett bär på mitt körsbärsträd, så det blev faktiskt en liten burk sylt.




Just körsbär är en av mina favoriter bland bär, tyvärr växer inte så många körsbärsträd på vår mark, så jag får gå en bit för att hitta det. Just i år blev det en ovanligt stor skörd, för de är ju så små. Det blev i alla fall en liten burk med sylt. Detta efter att jag först kokat bären till de blev mjuka, sedan silat dem så kärnorna försvann och efter det blev det ytterligare ett uppkok med lite syltsocker.



Sedan har jag lite fler bilder från Knivsta, det är ju här jag handlar min mat och annat varje vecka. Första bilden här visar på kommunhuset till vänster och några helt nya byggnader som nu är på väg att byggas, det ska bli fler bostadshus med affärer i bottenvåningen.




Här ser ni ett grått hus till höger i bilden som redan står färdigt, det är redan folk som flyttat in här som framgår av gardinerna. Och som ni förstår har de fått väldigt nära till vårt lilla Systembolag som i sin tur ligger precis mitt emot tågperrongen. 




I bottenvåningen på den nya byggnaden ni såg skymta på bilden innan ligger en ny affär med olika delikatesser som heter La Case. Här köpte jag lite gott till mig själv just häromdagen, ett trevligt tillskott till vårt lill Knivsta.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer

Skicka en kommentar