Sista natten tillbringade vi på detta charmiga hotell

Sista natten på vår rundresa i England tillbringade vi på The Livermead House Hotel i Torquay, här kändes det ibland som man var med i någon brittisk tv-serie.



Hotellet låg precis vid stranden och det tog tio minuter till en kvart att vandra in till stadskärnan i Torquay, längs dem fina strandpromenaden med utsikt över havet. Några av oss i gruppen fick till och med rum med havsutsikt, jag som bodde i ett enkelrum fick en vy över ett förråd och några träd.



Som ni ser på bilden ovan var det inte långt att gå in till city och utsikten under promenaden var alldeles underbar. Det gick även bussar in mot stan ganska regelbundet om man inte ville vandra, men för mig som älskar att gå var det självklart jag inte tog de allmänna färdmedlen.




Första dagen var det lite mulet när vi anlände men solen sprack bland upp molnen redan vid lunchtid och vi hade sedan fint soligt väder ända tills vi reste iväg mot flygplatsen dagen efter. Så här såg stranden ut närmast hotellet, ganska mycket folk på stranden som ni ser.




Och visst var de fina, alla dessa färgglada badhytter som kantade hela stranden. Just dessa var låsta för dagen men som ni ser på bilden ovan var det några familjen som använde sina inte bara till att byta om i utan att också till att sitta i och njuta av havet eftersom det blåste lite denna eftermiddag.



Tillbaka till hotellet som vi bodde på, Livermead House Hotel, med sin härliga läge vid havet. Blommorna här gick givetvis i det brittiska färgerna, från flaggan alltså.  Det fanns också en fin pool som man kunde nyttja, jag gjorde det dock inte men många andra hoppade i innan middagen.



Hotellet hade hängt med ett tag och här hittade man också många stamgäster, jag pratade bland annat med en brittisk kvinna som kommit hit under många år. Hon berättade för mig att det bästa med stället var deras utsökta mat och närheten in till stan men att det ändå lång så fint vid havet.




Och det kan jag verkligen skriva under på, vi bjöds på en fyra rätters middag till kvällen av frack-klädda kypare som serverade oss rätt efter rätt från en diger meny. Till efterrätt fick man dock välja något från detta fantastiska dessert-bord.




När vi reste härifrån efter frukost så kom hela personalen ut från hotellet för att tacka oss för besöket och önska oss välkomna tillbaka. Jag har rest mycket i mina dagar men detta var i alla fall första gången för mig!

I morgon kommer den absolut sista delen av min reseberättelse från England, då med ett besök till innan flygplatsen...

Text och foto Agneta Nisbeth  

Kommentarer