Tea-time i charmiga Tavistock

 Ett annat av våra stopp under resan var i den charmiga staden Tavistock, som ligger i Devon. Här är den perfekta platsen för en Cream Tea, en kopp hett te med scones och clotted cream och sylt.




Vi hade bara en timme på oss och även om det är en liten stad så hinner man inte så mycket. Tavistock som har fått titeln "World Heritage Town" är ett väldigt mysigt ställe att strosa runt i på alla sätt, här finns allt från gamla antikbodar till affärer med det senaste modet. 



Staden är också känd för sin marknad som jag inte hann besöka men jag tog ändå en tur ner till floden Tavy som ni kan se på bilden ovan bakom träden. Staden har en fin liten flod-promenad med bänkar att sitta på om man vill njuta av lugnet.




Här finns massor av mysiga affärer och krogar, men naturligtvis också mängder av ställen för en kopp te. Många var det av vår grupp som passade på att sitta ner för att ta sig en kopp te eller kanske kaffe om man föredrog det.



Här ovan ser ni ytterligare ett ställe som var poppis, hela stan var ju känd för att servera sitt Tavistock Cream Tea som de menar har anor tillbaka då munkarna i Tavistock Abbey serverade detta redan för 1000 år sedan.



Affärerna var som sagt många och just denna blomsteraffär kunde jag inte låta bli att fotografera, för visst var den vacker med blåregnet och alla andra blommor!




Här en affär till, som låg på huvudgatan Duke street, det fanns så många fina och ofta färgglada  ställen och tyvärr hann jag inte in i så många men det blev ändå några stycken. Här skulle jag lätt velat stanna i ett par timmar men vi skulle ju vidare till nästa spännande stopp. 




För den som hellre vill svalka sig med en glass i sommarvärmen gick detta också bra, kanske just från denna foodtruck som stolt serverade hemgjord glass på grädde från Devon. 




Efter besöket åkte vi vidare mot magiska Tintagel som jag kommer skriva mer om i morgon, men som ni ser på bilden var det inte alltid det gick fort på vägarna, olyckor eller andra hinder gjorde ibland att vi satt fast i bilköer.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer