Det blev inga bär eller svamp men skogen är lika vacker som vanligt

 Tyvärr fanns det inga kantareller just i min skog, jag hittade heller inte några blåbär som jag hoppats på, men det blev en fin promenad i alla fall.




Ibland försöker jag i alla fall att ge mig ut i skogen här ute på landet. Inte får att jag ogillar det utan för att jag är lite rädd att gå vilse. Det har nämligen skett genom åren, men numera ger jag mig inte iväg på några längre promenader och i skogar jag känner bättre till.



Tyvärr hittade jag inte några blåbär eller lingon men det blev i alla fall några körsbär som jag plockade från några välfyllda träd, jag har snart ätit upp dem redan. Lite tidigare i sommar gjorde jag marmelad av de få körsbär jag hittade då från samma träd, supergott blev det i alla fall.




Jag vet att det ska finnas en hel massa kantareller så jag kommer nog att testa igen, på ett annat ställe och kanske med sällskap av någon, som min bror, som vet var jag ska leta. Eller så får jag helt enkelt handla lite i min lokala ICA som brukar sälja nyplockade kantareller. Som ni ser är det inte heller helt enkelt att ta sig fram i skogen, så det är skönt att ha någon med sig om man råkar snubbla och vricka foten. Men det doftar alltid så gott i skogarna och man får se så mycket vackert. 

Text och bild Agneta Nisbeth

Kommentarer