Fira in det nya året med en paketresa - allt fixat och klart

 Förra året reste jag för första gången själv på en organiserad paketresa till Rom under nyår, med det allra mesta inkluderat i priset. 




Det var helt perfekt beslut för mig som reser själv och vill skåla in det nya året utomlands utan att sitta ensam på nyårsafton. Så jag tog en fem dagars resa till Rom med Rolfs Flyg & Buss där jag kunde fira nyår tillsammans med andra trevliga människo. Förutom flyget, transfer till och från hotellet som var fyrstjärnigt, frukost alla fyra dagar så ingick det även en fyra rätters nyårsmiddag med vin och bubbel vid midnatt i priset.




Det finns idag en hel massa olika ställen att välja på om man just vill fira in nyåret med en organiserad gruppresa, de flesta går till olika storstäder i Europa som just Rom. Här ovan ser ni ett exempel från bolaget Albatros som erbjuder Rom, bland annat från Stockholm. Det kostar då 12.698 kr per person i delat dubbelrum, hotellet heter Cicerone. Här ingår nyårsmiddag samt frukost alla dagar, flyg, transfer t/r samt utflykter.




Sedan har vi även Rolfs Flyg & Buss som erbjuder massor av olika storstäder samt även en del Champagne i Frankrike och Bilbao i Baskien bara för att nämna några exempel. Men har har jag valt att visa upp en annan kombination i Italien, nämligen en kombinerad jul och nyårsresa med både Rom och Sorrento. Då man är borta i hela 14 dagar och här ingår förutom själva flygresan och transfer även 13 frukostar, 9 middagar och en nyårsmiddag samt alla transporter och de flesta utflykter. Från Stockholm kostar detta 27.835 per person i delat dubbelrum.




Här bor man först på ett hotell utanför Rom, i Gaeta för en natt. Sedan reser man vidare till Sorrento där man bor i 7 nätter. Man firar sedan julafton här med middag på hotellet. Flera utflykter ingår som Pompeji, Neapel och Amalfikusten. Dag 9 reser man till Rom för att checka in på ett nytt hotell för fem nätter. Det är också här man firar in nyårsafton, med en festmiddag men även andra rundturer och utflykter ingår.



Ett annat alternativ är att åka ner till Spanien och Almunecar på solkusten under både jul och nyår. Det kostar 15.845 per person i delat dubbelrum, förutom flyg och transfer t/r samt 14 frukostar och middagar. Under jul och nyårsresan erbjuds vandringar i området, boule, marknader, vinprovning och mycket mer. Julfirandet börjar vid lunchtid för det traditionella juldoppet. Man firar sedan in det nya året på spanskt vis och flera utflykter ingår.




Sedan kan jag väl ta med en billigare resa över bara nyår, till Paris. Från Stockholm kostar det 10.995 per person i delat dubbelrum, då ingår förutom flyget, transfer t/r och hotell i tre nätter med frukost även en nyårsmiddag med show samt vin till maten och champagne till tolvslaget. Dessutom får man en del utflykter på köpet.


Text och foto Agneta Nisbeth samt faksimil från resebolagen

Kommentarer