Fler foton från mitt Knivsta - blommor och konst

 Det har nyligen målats i tunneln till stationen och det var några unga konstnärer som fick chansen att göra Knivsta lite snyggare. Så har vi alla fina blommor i krukor över stan...




Nu är väl Knivsta ingen stad precis men vår kommun är väldigt vass, i alla fall enigt konstnärerna som skapat målningarna i tunneln till tåget, där man också går för att komma till de olika delarna citykärnan och för att slippa gå över spåret eller gå en lång omväg.



Här en bild till från tunneln och konsten därnere, det är bara att hoppas inte någon idiot kladdar över allt med sina barnsliga taggar. Än så länge är den i alla fall i bra skick och piggar verkligen upp en annars tråkig plats.



Och så var det blommorna, överallt i stan finns det fina blomkrukor uppsatta och vackra blomster som också piggar upp. Här bara ett exempel men det finns så många fler. På torget här finns också en liten fontän och några grupper med stolar och bord för den som vill äta sin lunch ute eller bara läsa en god bok i solen.



Här ytterligare ett foto från konsten i tunneln och hoppas att det är fler som vill upptäcka denna fina kommun, mitt emellan Uppsala och Stockholm. Det var 10 minuter med pendeltåget till Uppsala och 45 till Stockholm, vill man istället ta SJ så går det bara på en halvtimma. Arlanda ligger 8 minuter bort med pendeln, när den nu går dit igen efter olyckan, istället passerar den nu Märsta - tillfälligt.



Så som sista foto blir det en bild på ingången till kommunhuset med ytterligare en blomkruka, kan också berätta att när hösten kommer och man gör i ordning stan inför vintern så får vi plocka blommorna från alla krukor, bättre att de kommer till användning istället för att gå till komposten!

Så välkomna hit!

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer