Här är stranden man pratar om - Popcorn Beach

Popcorn Beach på Kanarieöarna var en gång besökt av pirater, men idag är stranden istället ett välbesökt resmål för den perfekta bilden att lägga upp på sociala medier. 



Men tyvärr har Popcorn Beach växande popularitet nu öppnat dörren för en helt annan typ av plundring - av de som lever för att skapa fina bilder på Instagram, där de visar upp sig på den vita stranden och låtsas stoppa stenarna i munnen. Stranden, som ligger i La Olivia på norra delen av ön Fuerteventura, har verkligen blivit väldigt poppis på sociala medier. Popcorn Beach heter egentligen El Hierro Beach, men har fått sitt smeknamn på grund av de popcorn-liknande stenarna som ligger utspridda på stranden. Stenarna består av vit korall som har bildats genom att kalkhaltiga alger och vit sand tryckts samman under lång tid, berättar turistbyrån på Kanarieöarna.


 

Turistbyrån förklarar mer: "Dessa formationer, kallade rhodoliter av forskare, växer en millimeter per år under havsytan. En korall som mäter 25 centimeter har därmed vuxit fram över en tidsperiod av 250 år. Den unika korallen på Popcorn Beach har ett mycket högt miljövärde då den absorberar och binder koldioxid som bidrar till att bekämpa klimatförändringarna. Dessutom fungerar korallerna som en fantastisk grogrund för olika marina arter som använder hålrum i formationerna för att lägga sina ägg."

Så med andra ord, ska ni dit, ta gärna era fotografier men plocka absolut inte med er några stenar hem i bagaget. Jag har själv varit på ön men tyvärr ännu inte besökt just denna strand som vore kul att se i verkligheten, inte bara på Instagram.


Av Agneta Nisbeth

Foto Canary Island Tourism

Kommentarer