Hit reste vi i sommar

Det har varit en sommar av både sol och regn här hemma i Sverige och detta har givetvis gjort att många svenskar valt att resa utomlands under semestern. Hit reste vi enligt resebyrån Ticket.




Enligt ett pressmeddelande från Ticket har svenskarnas längtan efter sol och bad resulterat i en ökning av sommarresor på hela 26 procent. Här ovan ser ni en bild från Kroatien och staden Split som är en av platserna som var poppis i sommar. Men precis som förra året så är det Spanien som toppar listorna över svenskarnas mest populära sommarresmål, men Malaga och Alicante har i år petat ner Mallorca och Barcelona från topplaceringarna.  

- Den svenska sommaren i år erbjöd inte mycket för de som hade sin semester under juli och augusti månad, detta tror jag helt klart har påverkat det ökade bokandet av solresor som vi såg, säger Vincent Goodbrand, PR- och Kommunikationsansvarig på Ticket.




Tickets bokningsstatistik visar att resandet ökade under sommarmånaderna. I juli låg bokningsläget 25 procent högre än samma tidpunkt förra året och 23 procent fler resor bokades än i maj detta år, vilket tyder på en ökad efterfrågan på sista minuten-resor till solen.  Ovan ser ni en bild från Rom som kommit in på listan denna sommar.

- Jag tror många var beredda på en varm sommar, något vi läste mycket om i nyheterna, men när den väl inte kom så blev det nog en chock och man valde i stället att bege sig söderut för att säkra sina soltimmar, säger Vincent Goodbrand.

Hit reste vi i sommar enligt Ticket

1 Malaga (3) 

2 Alicante (4) 

3 Mallorca (1) 

4 Split (8) 

5 London (10) 

6 Barcelona (2) 

7 Kreta (5) 

8 Nice (7) 

9 Rhodos (Ny) 

10 Rom  (Ny)

Av Agneta Nisbeth

Foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer