Njuter av fina sensommardagar i Knivsta

 Det är inte riktigt höst än, även om skolorna börjat igen och höstskörden inletts sedan en tid tillbaka. För när solen skiner känns ännu hösten lite avlägsen.



Igår var ytterligare en fin dag här ute i Knivsta, även om det inte var fullt lika soligt som på bilderna här i reportaget. Sommarvärmen dröjer sig kvar och det är härligt att påta i trädgården. Jag har nu planterat ut mina krukväxter - de som stått ute framför dörren i krukor. Så nu har jag satt dem i mina rabatter istället och hoppas de överlever till nästa år. Några brukar ta sig, andra tyvärr inte. 




Höstskörden på åkrarna har påbörjats och på vissa ställen till och med blivit helt klara och man har redan börjat plöja för nästa års skörd. Det som däremot inte är så kul så här mellan regnskurar och strålande sol är att vi fått en verklig invasion av myggor. Jag har just nu massor av kliande myggbett på hela kroppen och kan absolut inte sova med öppet fönster. Läste att just trakterna kring Uppsala är extra drabbade av myggor denna sensommar.

Hur har ni det så här den sista dagen i augusti?

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer