Resebyrån Ticket har listat några av Europas bästa vandringsleder

Resebyrån Ticket har tagit fram en lista på sina favoriter av Europas finaste vandringsleder, kanske får du chansen till lite inspiration för din nästa vandringsresa.



För den som funderar på att ge sig ut på en vandringsresa kanske dessa tips kan vara av intresse. Jag har tidigare vandrat i både Nepal och Marocko och det var verkligen en upplevelse, dock inget jag skulle göra om idag. Men för den som orkar och vill finns det mycket fint att se därute. Jag kan också rekommendera att titta lite extra på olika gruppresor, som Rolfs Flyg & Buss som numera har ett stort utbud av just vandringsresor i Europa, om man inte vill organisera allt själv förstås.

- Att ge sig ut på en vandringsresa är som att öppna dörren till en ny värld av äventyr, självupptäckt och naturlig skönhet. Det är en möjlighet att bryta vardagens rutiner och utforska okända stigar, andas frisk luft och känna markens rytm under dina fötter. En vandringsresa ger inte bara en fysisk utmaning, utan också en chans att lugna sinnet och koppla av i naturens omfamning, säger Michael Kapil, Marknadschef på Ticket.

Här följer Tickets tips:

Cinque Terre, Italien:  

Cinque Terre ligger längs den italienska Rivieran och bjuder på en oförglömlig vandringsupplevelse. De fem byarna - Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore - är sammanlänkade av smala stigar och terrasserade odlingar. Den panoramautsikt som erbjuds längs leden är helt enkelt bedövande och ger en perfekt blandning av kustlandskap och pittoreska byar.  

West Highland Way, Skottland:  

För de mer äventyrslystna vandrarna är West Highland Way i Skottland en av de mest ikoniska vandringslederna. Sträckande sig över 154 km genom dramatiska berg, böljande dalar och mystiska sjöar, erbjuder denna vandringsled en oslagbar kombination av naturlig skönhet och kulturell rikedom.  

GR20, Korsika, Frankrike:  

Vandringsleden GR20 på ön Korsika i Frankrike är utmanande men otroligt vacker. Med sin bergiga terräng och fantastiska utsikt över Medelhavet är GR20 en magnet för äventyrssökande vandrare. Leden sträcker sig över 180 km och tar dig genom frodiga skogar, kristallklara floder och dramatiska bergtoppar.  

Pembrokeshire Coast Path, Wales:  

För den som älskar kustnära vandringar är Pembrokeshire Coast Path i Wales den perfekta destinationen. Den här 299 km långa leden bjuder på dramatiska klippor, idylliska stränder och en otrolig mångfald. Vandring längs denna kustlinje ger dig möjlighet att uppleva det bästa av Wales naturliga skönhet.  

Camino de Santiago, Spanien:  

Den klassiska och historiska vandringsleden Camino de Santiago sträcker sig genom norra Spanien. Utöver den andliga och kulturella betydelsen av leden, erbjuder den också en fantastisk vandringsupplevelse. Att följa i pilgrimernas fotspår och passera pittoreska byar, grönskande kullar och medeltida arkitektur gör denna vandring mycket minnesvärd.

Av Agneta Nisbeth

Foto Ticket 

Kommentarer