Sensommarkänsla i Uppsala

 De senaste dagarna har det faktiskt varit riktigt varmt och soligt här i Uppsala-trakten. Under mitt besök i staden såg jag massor av folk på uteserveringarna. 



På bilden ovan ser ni en bro över Fyrisån med vackra blomsterarrangemang och en fin utsikt mot slottet på andra sidan. Det var också många turister i staden och flera av dem kom från olika länder utom norden. Jag hörde till exempel italienska talas lite var stans i stan, alltid lika kul för en Italien-älskare som jag är.



Vill man ta en skön promenad längs Fyrisån eller bara slå sig ner med en bra bok så går det bra, här finns inte fullt så många turister och man kan bara njuta av vattnet som porlar. Ån har ett ovanligt högt vattenstånd i dessa dagar, givetvis beroende på allt regn som kommit den senaste tiden.





Många hade också valt att äta sin lunch utomhus i solen, de flesta av Uppsalas uteserveringar var helt fullsatta, som denna mitt emot Åhlens-huset. Själv satte jag mig dock inomhus för min lunch, det var fullt på alla bord i solen.




Här en uteservering till, fast denna gång vid centralstationen och i det fina gamla hus som en gång var Uppsalas stationshus där man väntade på tåget, idag är det en populär och välbesökt krog, dags som kväll.




Ska väl också passa på att bjuda er på denna underbara staty som också finns vid stationen, en skulptur av Tony Cragg, den kallas för Chain of Events. Om ni åker till Uppsala så måste ni gå och titta på den, lätt om ni kommer med tåg för då kan ni bara inte missa den.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer