Äntligen kunde vi fälla vårt ruttna träd

För någon månad sedan brakade en stor gren ner på vår gårdsplan, det var vår gamla fina lönn som visade sig vara helt genomrutten. Igår tog vi äntligen ner den helt.




Givetvis var vi tvingade att anlita en arborist för att ta såga det stora trädet, en pampig lönn som nu blivit helt rutten i stammen och därmed farlig. Han sa att trädet var närmare 300 år, så man kan verkligen säga att det hängt med ett bra tag. Tänk om trädet kunde berätta!


Mannen vi anlitade är en erfaren arborist och kom denna dag med en kranbil. Han sågade ner en gren i taget och såg till ett de inte ramlade på något hus, en otroligt intressant upplevelse må jag säga. Det här är nu vad som återstår av det en gång så pampiga trädet. Resterna av trädet och stubben ni ser på bilden ska tas bort nästa vecka.



Och vi ska givetvis plantera ett nytt träd igen, det skulle kännas konstigt annars. På bilden ovan kan ni se hur det såg ut när grenen på lönnen bröts under ett kraftigt regn för någon månad sedan. Ni ser det ändå fanns många grenar att ta ner.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer