Årets bokningar av sommarresor ökade med hela 26 procent

Svenska semesterfirare längtat utomlands denna sommar och resebyrån Ticket har fått se en rejäl ökning av bokningar jämfört med föregående år. 




Enligt Tickets bokningsstatistik har svenskarnas längtan en semester i solen resulterat i en bokningsökning av sommarresor på hela 26 procent. Det är åter Spanien som toppar listorna över svenskarnas mest populära sommarresmål, men Malaga och Alicante har i år petat ner Mallorca och Barcelona från topplaceringarna. 

- Den svenska sommaren i år erbjöd inte mycket för de som hade sin semester under juli och augusti månad, detta tror jag helt klart har påverkat det ökade bokandet av solresor som vi såg, säger Vincent Goodbrand, PR- och Kommunikationsansvarig på Ticket.

I ett pressmeddelande från Ticket skriver de: "Medan upplevelser och kulturella aktiviteter fortfarande är viktiga, har det soliga klimatet och avkoppling på stranden blivit en prioritet. Kanske är detta en indikation på en större trend inom internationella resvanor, där människor söker enklare och mer bekväma resmål".

- Jag tror många var beredda på en varm sommar, något vi läste mycket om i nyheterna, men när den väl inte kom så blev det nog en chock och man valde i stället att bege sig söderut för att säkra sina soltimmar, säger Vincent Goodbrand.

Hit reste vi i sommar:  

1 Malaga (3) 

2 Alicante (4) 

3 Mallorca (1) 

4 Split (8) 

5 London (10) 

6 Barcelona (2) 

7 Kreta (5) 

8 Nice (7) 

9 Rhodos (Ny) 

10 Rom (Ny)


Av Agneta Nisbeth

Foto: Ticket

Kommentarer