Dimmiga septembermorgnar är riktigt härliga

 Just nu är det fortfarande ganska varmt här på landet och det känns som sommaren ännu inte lämnat oss helt och hållet. Det gör också att det på morgonen ligger en dimma över åkrarna.




Så här såg det ut en morgon här i Knivsta-trakten, när jag var på väg till bussen för att åka in och handla lite mat. Solen började lysa genom molnen och gav dimman en ny färg och form. Väldigt mäktigt var det i alla fall och doften av nyplöjda åkrar och vått gräs är alltid lika härlig. Den skapar lite höstkänslor och jag njuter av att andas in den. För den som älskar svamp är det mycket att göra i skogarna just nu, perfekta förhållanden för svampplockning.




Jorden har redan börjat brukas inför hösten och vintern, först blir den plöjd sedan harvad för att till sist kanske också sås inför nästa år. Ni kan se traktorn där längst bak i bilden om ni har goda ögon, denna bild är tagen vid ett annat tillfälle dock än fotot ovan. Skördarna detta år var inte de mest idealiska tyvärr, först var det väldigt varma och helt utan regn i flera veckor. Sedan blev sensommaren väldigt blöt med ihållande regn under veckor, så mycket av skördarna här i trakten blev förstörda. Vi hoppas på ett bättre år för alla lantbrukare 2024.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer