Första dagen på min resa till 3 öar i Neapelbukten

 Jag har precis kommit hem från en resa i södra Italien, denna gång till tre öar i bukten utanför min favoritstad Neapel: Capri, Ischia och Procida. 


Här ser vi borgen Castel Nuovo i Neapel.

Första dagen på denna gruppresa med Scandorama blev mest en dag i luften och på flygplatsen i Wien där vi mellanlandade. Men när vi kom fram sent på eftermiddagen blev vi hämtade av vår reseledare och buss för att bli körda till det första hotellet. 


Hotellet vi bodde på för natten hette Poseidon och låg i Torre del Greco, en liten kommun precis utanför Neapel och med utsikt mot Vesuvius. Här ser ni den stillsamma gatan utanför hotellet när vi anlände efter sex på kvällen. 


Vi fick våra rum snabbt och de var både stora och fina, med sköna sängar och ett rejält badrum. Sedan väntade en middag på hotellets restaurang. Under hela resan ingick en tre rätters middag varje kväll på hotellen vi bodde på. Här ovan ser ni utsikten från hotellets matsal, med utsikt mot den fina Sorrento-kusten.



Vi hade sedan en skön natts sömn innan det var dags att avresa från hotellet mot Neapel igen för att ta snabbåten till Capri. Men först bjöds det på frukost i hotellets matsal med denna fina utsikt på morgonen med sol över Neapelbukten. Allt blev liksom lite roligare på en gång.




Och jag kan väl säga att middagsmaten på detta hotell inte var något man kan kalla minnesvärd, men frukosten var riktigt bra. Förutom alla söta kakor och annat hembakat fanns även yoghurt, frukt, ost, skina med olika sorters bröd samt ägg och bacon. Här ovan ser ni en madonnabild som satt utanför hotellet.



Sedan hoppade vi i bussen och åkte mot vårt andra stopp under denna veckas resa, nu väntade Capri, en av mina favoritplatser i Italien - en ö man aldrig kan få för mycket av. Här en bild från bussresan mot Neapel och färjan, från Torre del Greco. Mer från resan kommer en annan dag....

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer