Italienska Statens Turistbyrå bjuder på opera i det fria

 Är ni i Stockholm mellan fredag och lördag den 29-30 september och älskar Italien och opera har jag ett riktigt härligt tips för er - ni kan se och lyssna på skön operamusik. På bilden ser ni en staty av Domenico Modugno...


Den 29–30 september bjuder Italienska Statens Turistbyrå alla stockholmare på en pop-up opera i det fria. Två sångare kommer att dyka upp på ett antal platser runtom i staden som med lite fantasi kan föra tankarna till just Italien. Fenomenet Pop-up opera eller gatuopera är relativt vanligt i Italien, med korta framträdanden på offentlig plats, där sångare och publik kommer närmare varandra. 

Under fredagen den 29:e och lördag den 30:e september 2023 bjuder Italienska Statens Turistbyrå huvudstadens invånare att uppleva fenomenet på plats i Stockholm. 

– Vi letar ständigt nya sätt att lyfta fram kulturen, miljöerna och maten från det land som ligger mig så varmt om hjärtat. Initiativet med gatuopera är lika mycket en hyllning till Stockholm som en påminnelse om att Italien väntar även efter sommarsäsongen, säger Anna Andersson, ansvarig på Italienska Statens Turistbyrå. De två sångarna är sopranen Simonetta Cavalli och tenoren Ulf Bergström, båda med erfarenheter från såväl klassiska operascener som gatuopera. 

Platserna de ska sjunga på har valts med omsorg utifrån sin ”italienska karaktär”. Följande är ungefärliga hålltider. 

Fredag 29/9 

Folke Bernadottes bro, Djurgården, ca 14.00–14.30 

Karlaplan, Östermalm, ca 15.15–15.45 

Brända tomten, Gamla stan, ca 16.30–17.00 

Lördag den 30/9 

Stadshusets terrass, Kungsholmen, ca 13.00–13.30 

Mosebacke torg, Södermalm, ca 14.15–14.45 Långholmen, vid bron intill Reimersholme, ca 15.30–16.00 


Av Agneta Nisbeth

Foto Foto: Simone Antonazzo / ENIT Open Library


Kommentarer