Nu kan ni åter kryssa i Röda havet med Apollo

Reseföretaget Apollo satsar nu lite extra på resor till Röda Havet. De återupptar också kryssningarna från Hurghada till ett antal unika UNESCO världsarv i Egypten, Jordanien och Saudiarabien.




Nu nylanserar Apollo kryssningar i Röda havet i samarbete med välkända MSC Cruises. Researrangören menar att man på så vis gör det enkelt för svenska resenärer att uppleva historiska resmål och sevärdheter i Egypten, Jordanien och Saudiarabien i vinter.   

- Vi är otroligt stolta över att kunna erbjuda våra resenärer kryssningar i Röda havet igen. Det här är utan tvekan den ultimata semesterupplevelsen för den som vill komma nära några av världens mest historiska och ikoniska underverk och städer - samtidigt som man njuter av det goda livet ombord på ett fantastiskt kryssningsfartyg, säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo. 

Så här skriver Apollo i ett pressmeddelande:

"Kryssningen i Röda havet börjar i Safaga, porten till Luxor där du får bekanta dig med faraonernas huvudstad och Konungarnas dal. Resan fortsätter sedan till Jeddah, Yanbu och inte minst den heliga staden Medina i Saudiarabien, innan man seglar vidare till Jordanien. Här står naturligtvis både Aqaba och klippstaden Petra, som dessutom finns med på UNESCO:s världsarvslista, på programmet. På vägen tillbaka till Hurghada har du också möjlighet att upptäcka Sharm el Sheikh, för att inte tala om att göra en historisk djupdykning i Kairo och pyramiderna i Giza".  

Av Agneta Nisbeth

Foto Apollo

Kommentarer