Tog en tur till mysiga Sant' Angelo på Ischia

 Det finns många fina små städer på Ischia att besöka, en av dem är charmiga Sant'Angelo med affärer och restauranger samt flera små sandstränder.


Jag vet inte om jag skulle välja just Sant'Angelo som ett utflyktsställe för några timmar om jag längtar efter ett bad i havet, hit reser man som dagturist nog mest för de fina vyerna och för att inte tala om de många krogarna och affärerna. Och just detta ställe fanns med på listan av utflykter och den enda jag valde att delta i på resan med Scandorama.



När jag var här så var det inte heller så mycket sol även om det var ganska varmt i luften, men det fanns ändå många badgäster på sandstränderna och en hel del badade även i havet denna septemberdag. Det finns även fler stränder i närheten som jag inte besökte denna dag, bland annat en med varma källor, Fumaroles di Sant'Angelo.



Sant'Angelo ligger i kommunen Serrara Fontana och är känd för sin stora klippa i havet som förbinds med fastlandet via en smal landtunga med sandstränder på bägge sidor. Ni ser den på bilderna ovan med alla färglada parasoll.


Här får ni en uppfattning om hur det ser ut på närmare håll, med klippan i bakgrunden. Tänk på att bussarna - både de lokala och turistbussarna - stannar en bit ovanför staden så det tar ett tag att vandra ner till byn, för att inte tala om att vandra upp hela vägen igen. Men det finns små taxibilar att använda om man inte orkar.




Vill man äta en bit finns som sagt många härliga krogar att välja på, här en med den mest fantastiska utsikt man kan tänka sig, dessutom med vackert handmålat kakel på borden och snygga blå-vita klinkers på golvet. vet inte om maten är bra men stället har blivit väldigt poppis på nätet på grund av sin snygga stil.



Här ett foto till från just själva uteplatsen med borden som skapats av handmålade kakelplattor i form av en bläckfisk. Riktigt vackert må jag säga, speciellt med den utsikten. Många ifrån gruppen tog sig en bit mat under stoppet här, andra handlade med sig lite fina saker under stoppet i stan.




Här har ni en annan restaurang i området, med lika vackra vyer. En sak man tydligen är känd för just i detta område är olika rätter med kanin, det finns många vilda kaniner på ön. Känner man inte för detta finns det givetvis också massor av fisk och skaldjur på menyn.



Keramik, kakel och klinkers är alltid lika vackert i mina ögon, här hittade jag en hel affär med snygga varor och utanför fanns denna bänk som hade skapats av handmålade kakelplattor. På väggen fanns det också en vas med färgglada blommor att njuta av.




Till slut får ni också en bild på Sant'Angelo från ovan, vi besökte också en liten by på berget ovanför, så man fick en bra uppfattning om hur staden ser ut från luften. 

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer