Fina statyer av Oldenburg och härlig utsikt från mitt hotell

Utanför tågstationen Milano Cadorna hittar man denna underbara staty av Claes Oldenburg som föreställen en nål med tråd, på andra sidan gatan hittar ni ett verk till, själva knuten...




För alla er som följer mig här på sajten vet att jag älskar konst, försöker alltid besöka några museum och konstutställningar under mina resor. Ibland är man så lyckligt lottad att det går bra att se dem utomhus, som skulpturer i stan. Som just denna skapelse ni ser här i närbild. 




Som ni ser är det en nål med en flerfärgad tråd istucken som färdig att användas, konstverket heter också Ago, Filo e Nodo, det vill säga Nål, Tråd och Knut. De bägge verken är skapade av konstnären Claes Oldenburg och Coosje van Bruggen.



För på andra sidan av gatan står det andra verket, själva knuten av tråden eller uppenbarligen, de bägge trådarna. Så det verkar som trådarna som stuckits in i nålen går under den trafikerade gatan upp till trådens knut på andra sidan, så roligt gjort!



Här får ni också en bild på själva tågstationen Milano Cadorna som byggdes om 1999 av arkitekten Gae Aulenti efter att den gamla strukturen först förstörts under andra världskriget och den som byggdes upp senare höll inte längre måttet. 


Här kommer också en bild över kyrkan San Vittore al Corpo som låg alldeles i närheten av mitt hotell i Milano, B&B Hotel Milano San'Ambrogio. Hotellet hade något nytt för mig, när man checkade in fick man bara ett papper med rumsnumret skrivet och så en sexsiffrig kod som man öppnade hotelldörren med. Koden användes också för att komma in på hotellet efter 11 på kvällen.



Bredvid kyrkan ligger också ett fint vetenskapsmuseum med teknik bland annat från Leonardo da Vinci. Bilderna här är tagna från hotellets takterass där man under årets varmare månader också kan sitta ner och njuta av solen, denna dag var dock inte så varm så det blev ett kort besök och titt ut över Milanos takåsar.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer