Här är höstens favoriter för en weekend i Europa

 Resebyrån Ticket har nyligen listat vilka städer svenskarna väljer för en weekendres nu i höst, högst upp ligger London men många vill också känna historiens vingslag i Rom.



Så här skriver resebyrån Ticket i ett nytt pressmeddelande om våra resvanor till hösten: "Det mest populära weekendresmålet i år är London som ersätter fjolårets vinnare Amsterdam. Andraplatsen intas av Barcelona, som ökat med 43 procent i bokningar och klättrat 6 placeringar, medan Rom kniper tredjeplatsen".  

- Städer som London och Barcelona är enkla att ta sig till med direktflyg från Sverige, och väl på plats har de otroligt mycket att erbjuda även under en kortare weekendresa, säger Vincent Goodbrand, PR- och Kommunikationsansvarig på Ticket.  

De flesta av svenskarnas senaste favorit-destinationer ligger kring Medelhavet, så tydligen vill åka till varmare breddgrader denna höst. 

- Att vi i år ser varmare destinationer dominera topplistan beror på att många av oss blev besvikna på sommarvädret här hemma i Sverige, och vill nu passa på att få lite sol och värme runt Medelhavet under hösten i stället. Storstadsupplevelser är fortfarande populära, men man vill ha det varmt också, säger Vincent Goodbrand, PR- och Kommunikationsansvarig på Ticket.  

Hit åker svenskarna på weekendresa i höst:  

1 London (2) 

2 Barcelona (8) 

3 Rom (6) 

4 Malaga (Ny) 

5 Paris (3) 

6 Prag (4) 

7 Berlin (9) 

8 Alicante (Ny) 

9 Nice (Ny) 

10 Mallorca (Ny)

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer