Hit åker svenskarna på höstlovet

Gran Canaria är precis som förra året den hetaste destinationen under höstlovet, men i år gör även Bangkok comeback och klättrar upp på andra plats i topplistan. Resebyrån Ticket listar mest populära platserna för höstlovet.




Av förklarliga skäl är höstlovet är en populär tid att resa utomlands för barnfamiljer och den soliga Kanarieön Gran Canaria är även i år det mest populära resmålet.  

- Gran Canaria är en klassiker när det gäller höstresor. Den har allt, sol, stränder, fantastisk mat och en mängd aktiviteter, säger Vincent Goodbrand, PR- och Kommunikationsansvarig på Ticket.  

Jämfört med höstlovet 2022 finns en del förändringar i resandet skriver Ticket i ett pressmeddelande. Malaga, Alicante och Cypern har stigit i popularitet, medan storstäder har tappat placeringar i årets topplista. Den största nyheten är däremot att Bangkok har tagit sig upp på andra plats i topplistan efter några år av minskat resande.  

- Thailand har alltid varit en semesterklassiker bland svenskarna, men de senaste åren har de flesta av naturliga skäl valt att hålla sig inom Europa på semestern. Det är så roligt att se att svenskarna nu börjar återvända till detta älskade resmål, säger Vincent Goodbrand.

Toppdestinationerna för höstlovet:  

1 Gran Canaria (1) 

2 Bangkok (4) 

3 London (2) 

4 Alicante (8) 

5 Malaga (6) 

6 Cypern (10) 

7 Barcelona (3) 

8 Teneriffa (Ny) 

9 Paris (7) 

10 Berlin (5)

Av Agneta Nisbeth

Foto Ticket

Kommentarer