Lyxshopping på Capri - kul att bara titta i fönstren

 Lite av nöjet att vandra runt nere i Capri stad är att få titta på alla de fina saker som finns till salu där, här finns ju alla de stora modemärkena representerade.



I den här artikeln kommer jag bara att låta er njuta av lyxshoppingen på Capri, det kommer en artikel lite senare om saker ni kan köpa här nere i hela Neapelbukten, från kläder till keramik och allt däremellan. Men här visar jag bara upp de allra senaste från några av världens mest eftersöka designmärken, som Prada här ovan.




Här finns också några av de lyxigaste juvelerarbutikerna, men det går inte så bra att fotografera deras butiksfönster tyvärr. Men det italienska skomärket Tods som också gör väskor och andra lädervaror gick bättre att fota. Har själv några härligt sköna skor från Tods, men de är inte köpta här på Capri.




En av de mest fotograferade butikerna - de finns faktiskt flera stycken - är givetvis Louis Vuitton. Här ser ni den största och mest populära, det var massor med folk inne i den exklusiva butiken när jag vandrade förbi. Och man kan ju inte missta sig, här syns den berömda loggan överallt i fönstret.



Det finns givetvis många fler kända märken, men jag kommer naturligtvis inte kunna visa bilder på alla affärer. Så här ser i alla fall gatan Via Camerelle ut i Capri stad, här och på tvärgatorna samt det lilla torget La Piazzetta med alla serveringar ligger de flesta av lyxbutikerna.



Salvatore Ferragamo är ett annat italienskt modehus som tillverkar fina saker, en bild från deras affär i Capri stad kommer här. Tyckte det var roligt designade sandaletter men tror det måste vara svårt att gå i dem av flera anledningar. Men väskorna var verkligen superfina.




Här en bild till från en av de mindre kända gatorna i Capri stad, för det finns verkligen många mysiga gränder att vandra runt i på Capri, även uppe i Anacapri. Och det finns massor av affärer att spana in, jag älskar att vandra här speciellt eftersom de är bilfria, de enda fordon som tar sig fram här är den lilla eldrivna mopedbilen ni ser längst ner på gatan.  




Här ett foto från ett konstgalleri, för har man mycket pengar och en flådig villa att inreda går det även bra att handla lite modern konst. Här en skulptur jag hittade i fönstret i ett av gallerierna. Vore väl något att ha i vardagsrummet eller...? 




Här kommer också en bild uppe från Anacapri, de stora modemärkena finns inte representerade där uppe men man hittar många eleganta butiker med massor av olika varor att köpa, som denna fina eleganta shop med barnkläder.




Här kommer till sist två foton från Dolce & Gabbana Casa och deras butiksfönster, jag har satt ihop bilderna till en som visar deras produkter för hemmet. Just de till höger i blå-vit design ska vara tillverkade just med tanke på ön Capri där man ofta ser just denna typ av mönster. De med röda toner ska vara skapade med tanke på en annan italiens ön nämligen Sicilien.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer

  1. Så roligt att se Dina bilder. Många minnen väcks till liv. Jag somnade på båten från Napoli första gången jag besökte Capri. Vaknade av att jag blev ruskad på av en medpassagerare som sa att vi var de sista kvar ombord. Jag öppnade ögonen och upplevde en känsla av overklighet. Allt var så vackert, sluttningen så grön, Bergen höga och mäktiga, husen så låga och bländande vita. Under några sekunder var jag övertygad om att jag hade dött och kommit till paradiset. Några minuter senare gjorde verkligheten sig påmind och det var dags att ta itu med min Nya italienska vardag. In bland de trånga gränderna för att leta efter min pensione Villa Aida. Önskar dig ett trevligt veckoslut. Anne-Charlotte Keiller Wijk

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla för fina ord och så kul att läsa om ditt vackra uppvaknande, lite så känns det faktiskt att anlända till Capri, en så vacker ö. Önskar dig en riktigt fin helg också, varma hälsningar Agneta N

      Radera

Skicka en kommentar