Shoppingtips från Neapelbuktens öar - Capri och Ischia

 Igår kunde ni se vad man kan spana in i lyxbutikerna på Capri, där märkesbutikerna låg på rad. Här kommer istället några tips på vad man kan shoppa med en mer normal plånbok.



Det finns många fina mönster att välja på om man vill ha en sommarklänning, här ett mönster och färgkombination man ofta hittar i området - blått och vitt. Själv älskar jag det och skulle gärna klä mig i någon av dessa outfits ovan och den röda bagen var också något av en favorit. Bilden är från en gata i Anacapri och priserna var lite mer överkomliga här.



Här ser ni en affär som säljer lite allt möjligt, från klänningar till hattar och leksaker till barnen. Affären låg i Sant'Angelo på Ischia. En av mina resekompisar köpte en fotbollströja till barnbarnet här, med loggan för det så otroligt populära fotbollslaget Napoli som vann ligan tidigare i år.




Fler fina mönster här, från en butik på Capri, uppe i Anacapri. Dessa kunde man köpa i metervara, perfekt om man själv funderar på att sy upp en duk eller varför inte en klänning. Många av tygerna här hade citroner som motiv, dessa säljer tydligen väldigt bra. 




Så här får ni fler citroner, denna gång i keramik och från en affär i Forio på ön Ischia. Tror de kan vara lite svåra att transportera hem bara, men säkert fina att ha på väggen hemma i köket eller så. Det fanns också en krans i keramik med pepparfrukter och vitlök som ni ser här ovan.


Eller så väljer man att köpa en färdigsydd duk med citroner och det blå-vita mönstret som är så populärt, här från en butik på Capri. Eller varför inte köpa sig en kökshandduk eller ett par grytlappar med ett fint tryck? Allt var inte så dyrt och det tar inte så stor plats i resväskan heller. 



Andra saker som är lätta att packa är kuddfodral, som dessa snygga jag hittade i en butik uppe i Anacapri stad. Älskar verkligen dessa fina mönster, ångrar mig lite nu att jag inte passade på att köpa med mig något från ön.



Ytterligare en bild från Capri här, med fler mönster från området och med fler citroner, här på några snygga väskor av olika slag. Som ni ser hade just denna affär även olika matprodukter att köpa med sig hem, som inlagda frukter till balsamvinäger och olivolja.




På Capri är man också kända för sin tillverkning av sandaler som jag tidigare skrivit om här, det finns flera affärer där du kan få uppsydda ett par sandaler under dagen. Du får då välja exakt hur du vill att de ska se ut. Lite billigare är det att välja ett par som redan är klara. De ni ser är ovan från en butik i Anacapri.



Det enda jag köpte med mig var en klänning, från denna butik i staden Forio på Ischia. Den mycket färgglada klänningen - som är perfekt för heta sommardagar - kostade bara 19 euro på rea och hittades just på stången här. Och den gick lätt att stuva ner i mitt handbagage, det är ju så jag reser nuförtiden. Med blott ett kolli att ta med in i kabinen.




Här en affär till som heter Serpico och den ligger också i Forio på Ischia, där man kunde köpa med sig allehanda lokala godsaker från ön, från olivolja till vin och allt däremellan. Dessutom var affären väldigt charmig och personalen mycket trevlig.



Till slut visar jag en bild från ön Procida, som ligger alldeles utanför Ischia och nära fastlandet och Neapel. H'är sålde man mest kläder av olika slag ner de hade också lite skor och väskor. 

Det finns naturligtvis så mycket mer att visa er, men jag har i alla fall gett ett några tips på vad man kan shoppa i området - Neapelbuktens öar.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer