Det är verkligen vinter nu - som ett julkort utanför fönstret

Först vill jag passa på att be om ursäkt för att jag inte har skrivit här på ett tag för det har varit en del som kommit emellan, men jag är tillbaka nu och kommer fortsätta att lägga upp artiklar om mina resor...



Det har verkligen blivit en riktig vinter nu här hos mig i Knivsta med minusgrader och massor av snö. Så det ser ut som ett riktigt julkort. Här en bild över en översvämmad åker som frusit till is och dimman lade sig vackert över dalgången denna kalla morgon.




Visserligen har det varit en del plusgrader emellanåt men för det mesta ser det ut så här när jag tittar ut genom fönstret, som ett riktigt julkort men en massa snö. Några dagar hade vi ner till - 22 grader på natten och under dagen var det lite mindre kallt, runt - 10 så några längre promenader blev det inte tal om för min del.



Jag har knappt kunnat ta mig någonstans vissa dagar då jag nästan blivit insida, i ordets rätta bemärkelse, och trafiken har haft stora problem. Nu är min bil helt nedisad och står kvar på tomten utan att kunna användas så det får bli buss.




Men visst är det ändå väldigt vackert ute, jag hoppas bara att snön inte regnar bort nu i veckan när det ska bli väderomslag. Först väntas det bli ner mot 15 minus igen på natten och några dagar senare ska det regna. Det blir alltid problem då med att vägarna här hos mig ser ut som skridskoisar och jag får svårt att ta mig ut tyvärr.

Jag har inga utlandsresor inplanerade heller än på länge, jag skulle ju ha rest till Dubai men blev tyvärr sjuk och fick snällt stanna i sängen. Suck, men det kommer väl fler tillfällen....

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer