Hit reser svenskarna för att fira jul utomlands

Julen är inte bara en tid av stillhet i vinterkylan här hemma i Sverige utan många söker numera sol och värme utomlands, resebyrån Ticket avslöjar nu var vi reser detta år. 



Enligt resebyrån Ticket är reslusten åter på topp och allt fler väljer att semestra i värmen under sin julledighet.  

- Julen är ofta förknippad med kyla och mörker i Sverige, så det är en perfekt tid att åka på utlandsresa för den som vill ha lite extra soltimmar. Många av våra kunder vill kombinera den traditionella julen med en avkopplande semester. De letar efter sol och värme, men vill samtidigt uppleva julstämningen på sitt eget sätt, säger Vincent Goodbrand, PR- och Kommunikationsansvarig på Ticket.  

Det är allt från långväga resmål till platser här i Europa som lockar.

- Klassiska favoriter i Kanarieöarna och Thailand dominerar topplistan, men färsk statistik visar även att Malaga har ökat i popularitet som juldestination och hamnar nu på en fjärde plats, från att inte vara med på topplistan 2019. Detta kan bero på flera faktorer menar Vincent Goodbrand. 

Han fortsätter: 

- Malaga erbjuder ett behagligt klimat och har en fantastisk mix av kultur, mat och natursköna sevärdheter. Dess närhet till Sverige gör det till en perfekt destination för den som inte vill spendera allt för mycket tid på flyget och mer tid i solen, säger Vincent Goodbrand.  

Amsterdam, som tidigare var en favoritdestination för svenska resenärer och intog en tredjeplats 2019, har nu blivit helt petad från årets lista. De flesta svenskar som vill fira jul i en europeisk storstad väljer i år istället London eller Berlin. Och det finns flera nykomlingar på listan. 

Här firar svenskarna helst jul:  

1 Gran Canaria (1) 

2 Bangkok (2) 

3 Phuket (5) 

4 Malaga (Ny) 

5 Teneriffa (4) 

6 London (7) 

7 Krabi (6) 

8 Berlin (Ny) 

9 Miami (9) 

10 Zürich (Ny) 



Av Agneta Nisbeth

Foto: Ticket

Kommentarer