Här är några av nyheterna i årets resekataloger

Det finns fortfarande resekataloger att spana in - här ser ni två från gruppresebolagen Scandorama och Rolfs Flyg & Buss. Några nyheter och en hel del gamla favoriter finns med, ni kan se några av dem här.





Jag har precis fått hem två nya kataloger fyllda med resor till när och fjärran, jag har som vanligt lusläst dem och här är några exempel på vad de har att erbjuda, både i form av bussresor till flygresor med bussturer på plats.



Här är några exempel på vad man har att erbjuda hos Rolfs, en resa till England med flyg, sedan väntar en rundtur med buss i landet med fem övernattningar på hotell. Man ser bland annat orter som Salisbury, Bath, Stonehenge och charmiga Cotswolds. 




Föredrar man att åka buss hela vägen från Sverige och längtar efter lite vinprovning och äta en lyxmåltid på en Michelin-krog i Frankrike och testa Champagne är detta resan för er. Här är man borta i åtta dagar och besöker platser som Colmar, Strasbourg och Champagne för att nämna några av alla de ställen man besöker.




Några av nyheterna hos Rolfs är: Med flyg - Vinvandring i Rioja 5 dagar, Cykelresa Algarve 8 dagar, Transsylvanien 8 dagar, Neapelbuktens öar 8 dagar. Bussresor - Cinque Terre 10 dagar, Tysk öl och vinresa 8 dagar, Stora Englandsresan 10 dagar, Vandring Mosel 8 dagar.



Sedan har vi företaget Scandorama som också erbjuder gamla favoriter och en hel del nyheter både med buss och med flyg och buss på plats. Ni kan bland annat resa på flera olika flodkryssningar i Europa, som denna ni ser här nedan. 



För den som vill upptäcka mer men slippa byta hotell under resan kan en flodkryssning på Donau kanske passa er, här besöker man under åtta dagar platser som Bratislava, Budapest, Wien och Linz. Ni flyger ner och går sedan ombord på båten som tar er runt längs Donau, helpension ingår under kryssningen.



Eller så kanske denna bussresa från Sverige till England kan passa bättre. Man reser då med färja från Calais till Dover med bussen som sedan tar er runt i Cotswolds och Kent under 9 dagar med besök på platser som Somerset, Oxford, Gloucester och Kent. Fem middagar ingår och frukost alla dagar.


Text och foto Agneta Nisbeth samt faksimiler från katalogerna

Läs mer hos Rolfs resor här

Läs mer om Scandoramas resor här

Kommentarer