Mer reseminnen - här från Milano

 Det är inte undra på att man längtar iväg i detta vinterväder, så jag drömmer mig tillbaka till Italien och min senaste resa dit, till Milano.




Här en bild från ingången till Galleria Vittorio Emanuele beläget precis vid den mäktiga domkyrkan på Piazza Duomo i centrala Milano. Gallerian, som innehåller många lyxiga affärer och krogar, är uppkallad efter Viktor Emanuel II och den ritades ursprungligen 1861 av Giuseppe Mengoni och uppfördes mellan 1865 och 1877.




Här har ni istället en bild på domkyrkan Duomo di Milano som är den näst största katedralen i gotisk stil efter den i Sevilla i södra Spanien. Bygget startade redan 1386 och höll på i flera hundra år efter det. Numera måste man köpa en biljett för att gå in i kyrkan och var beredda på att det tar en tid i köerna.




Missa inte heller en tur till Milanos kanaler, området Navigli. Här är det perfekt att njuta av folklivet och bara strosa längs vattnet. Många krogar och caféer finns om man vill ta en paus och det är lika trevligt här dags som kväll. Det finns givetvis också en hel del affärer och så ser man gatuförsäljare längs kanalen med lite olika utbud av prylar till salu.




Till slut en blick upp på några byggnader i Milano med en fin balkong. Många säger att staden är tråkig men det håller jag verkligen inte med om, här finns något för alla, så missa inte denna moderna pärla! 

Nu längtar jag bort igen och drömmer om en ny resa till Italien till våren...

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer