Äntligen är det semmel-tider igen

 Är det något jag älskar så är det semlor, precis som den käre Ture Sventon så äter jag dem alldeles för ofta.


För några dagar sedan var jag äntligen tillbaka i Uppsala, bland annat för att klippa mig och göra en massa andra ärenden. Givetvis passade jag på att köpa med mig en semla från ett av stans bättre bagerier, för nu är det verkligen högsäsong för dessa älskade bakverk. Och jag kan meddela att den verkligen var utsökt...



Här får ni också ett foto från centrum av Uppsala med varuhuset Åhlens i bakgrunden, hit vandrar jag ofta eftersom de flesta större affärer ligger just längs denna gata. Fast jag har precis läst att allt fler av dem stänger nu ner sin verksamhet. Folk handlar antingen online eller så i de stora köpcentrumen utanför citykärnan. Så trist!



Därför passar jag alltid på att handla något i de mindre butikerna, så att de kan överleva några år till. Jag shoppar nästan aldrig online, tycker att det är viktigt att stötta riktiga butiker så vi får fortsätta att ha ett levande centrum, vare sig här i Uppsala eller i mitt lilla Knivsta. Bilden ovan är en ny byggnad som de satt upp utanför Forumkvarteret, för att värma sig under kalla dagar.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer