Njutbar konst och det gamla Rom

 Är det något som är intimt förknippat med Italien så är det konst och kultur, var man än beger sig i landet så hittar man fantastiska verk, både från antikens dagar och fram till nutid. För att inte tala om arkitekturen och allt annat...




Här ett foto jag tog under en resa förra året, ni ser här ett fint gammalt konstverk från 1600-talet som man hittar i Palazzo Pitti i Florens. Det föreställer prins Leopoldo de Medici - det vill säga en liten pojke från den mäktiga Medici-familjen som styrde staden på sin tid. Konstverket är målat av Tiberio Titi, en sån underbar tavla på alla sätt!



Jag hittade nyligen detta gamla tryck med bilder av det gamla Rom, antar att det är någon gång under 1800-talet som man skapat detta lilla verk som nu finns hemma hos mig. Det är ju inte bara nu som turister reser över till Italiens huvudstad Rom för att beundra allt fint och historiskt som finns där. Till Rom ville man även förr i tiden och detta var väl lite av den tidens vykort på ställen man sett under sin resa och kunde visa upp för dem därhemma.


Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer