Glass i stora lass i Rom

 Jag är verkligen en stor glass-fantast. Jag älskar italiensk gelato och äter nästan en om dagen när jag är i landet. En av de mer berömda glassbutikerna är Gelateria della Palma i centrala Rom.



På Gelateria della Palma kan man smaka på 150 olika sorter, så det lär ta ett tag att gå igenom deras digra utbud av gelato. Här ser ni bara en liten del av deras läckra glassar, i denna hörna hittar man allt som har med choklad att göra, som till exempel en av mina favoriter choklad med jordgubbar eller med apelsin....


Här ser man istället deras utbud av glass-mousse som är en lite gräddigare och lösare typ av glass och just denna kan man inte få i strut, bara i en bägare. Smaker man hade att bjuda på var bland annat mango, tiramisu och körsbär, som är en av mina andra favoriter.


Så här ser en del av lokalen ut, det finns ännu fler montrar till höger. Man betalar först i kassan och bestämmer då storleken på struten och hur många smaker man vill ha. Sedan tar man kvittot och ställer sig i kö för att beställa sin glass, lämnar över kvittot och njuter!




Här på denna glassbar kan man som jag tidigare sagt hela 150 smaker, redan utanför kan man se utbudet. Vill ni hit så är adressen Via della Maddalena 19/23 i närheten av Pantheon. Mer foton från Rom kommer inom kort...

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer