Mysig marknad i Rom med massor av mat

 Om ni vill ha en dag i kvarteret Testaccio i Rom är detta den perfekta platsen att äta en god och prisvärd lunch på, Mercato di Testaccio.



Här kan köpa med sig mat givetvis, men också sitta ner vid de olika affärerna/krogarna och äta deras goda mat. På bilden ovan ser man företaget Strit Fud som på sitt eget, roliga sätt tycker att man kan stava Street Food så där. Här kan man beställa allt från kronärtskockor (4.50 euro) till medelhavssallad (5 euro), ni ser själva priserna ovan på den svarta tavlan.




Ett annat ställe som jag själv testade var detta, jag beställde in polpette för 8 euro och det var italienska köttbullar i tomatsås som serverades med bröd. Bara så gott och helt hemlagat av paret som stod här vid ståndet! Det står också på väggen, här äter och dricker man bra och naturligt.



Det finns också en plats i mitten av lokalen där man kan slå sig ner och äta sin mat, perfekt om man inte kan enas med sina vänner om var man ska äta. Här hittade man några turister men framför allt besöktes stället av lunchande romare.




Jag har tidigare lagt upp bilder här från just området Testaccio i Rom där man hittar mysiga krogar och affärer och häftiga målningar på hus, en hel del street art med andra ord. Men man har också byggt om den fina matmarknaden Mercato di Testaccio.




Här följer ett foto till på något av allt gott man kunde äta här, som spenat och cikoria, det är en typ av tillbehör man beställer till sin köttbit eller fisk. En sak jag verkligen älskar här i Italien, alla dessa goda grönsaker tillagade med kärlek, olivolja och kryddor.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer