Det blev en sensommarresa till norra Italien

Jag har precis kommit hem från en underbar resa på fem dagar till norra Italien och två av sjöarna där, Lago di Como och Lago Maggiore. Bilden här nedan är från strandpromenaden i staden Como, vid just Comosjön.



Resan började för min del med flyg till Milano och Linate-flygplatsen, sedan åkte vi vidare mot staden Varese där vårt hotell låg. Under denna resa var det tre dagar fulla av utflykter, dag två blev det en resa till Comosjön, dag tre till sjön Lago Maggiore och dag fyra reste vi över till storstaden Milano. 


Vårt hotell låg en bit utanför själva staden, alldeles bredvid den stora Hippodromen där hästar tävlar, därför var också vårt hotell UnaHotels Varese utsmyckat med allehanda konst föreställande just hästar som ni kan se på bilderna här.



Ni ser också den fina poolen på vårt hotell här på bilden, den blev snabbt väldigt populär hos de flesta av oss i gruppen som reste tillsammans, med Rolfs Flyg & Buss. Vi var bara tre som kom från Arlanda men betydligt fler från gruppen hade rest från både Göteborg och Köpenhamn.




Så vårt första stopp blev alltså staden Como, perfekt beläget precis vid sjön. Bussen stannade en bit bort så det blev till att vandra in till city. Det kommer fler bilder från staden i ett annat inlägg lite senare, men här ser ni ännu ett foto över Comosjön och de mäktiga bergen i bakgrunden.



Till sist ett foto på mig, färdig för middag på hotellet och sittandes vid poolen. Vi hade en måltid varje dag inkluderat i priset förutom en härligt generös frukost förstås. Och för mig som reser ensam var detta ett bra sätt att lära känna mina reskamrater och prata lite. Maten var det heller inget fel på utan alla dagens tre rätter slank ner utan problem...

Mer från resan kommer inom kort, nu närmast nästa stopp från staden Tremezzo och mycket annat.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer