I helgen blir det pizza...

Man behöver som sagt inte resa bort till Italien för att få en bra pizza, i alla fall inte om man är lycklig nog att ha en bra vedeldad pizza-ugn i trädgården. Jag har en liten kryddträdgård bredvid ugnen som ni ser på bilden, för vad vore väl en pizza utan basilika!



Och det har ju jag, som tidigare berättats här i bloggen. Ugnen beställde jag från Toscana och den kom på mindre än en vecka. Det var inte speciellt svårt att sätta ihop den heller och efter bara någon timme kunde vi tända vår eld här i Sverige...
Så fort vi orkar bakar vi rykande heta pizzor, nel forna a legna.


Så här blir resultatet - pizza med bara med mozzarella och tomater samt några kvistar basilika. En annan favorit är den med potatis och rosmarin.



Här får ni veta hur man gör äkta italienska pizzor i vedeldad ugn. Fast det är på italienska dock...



Av Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg
Foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer