Det var Knivsta Marknad i helgen

 Precis som året innan var det denna helg dags för den årliga marknaden här i Knivsta, den håller numera till vid CIK, Centrum för idrott och kultur här i stan.




Det var fullt med folk redan vid klockan 10 när allt öppnade, mest barnfamiljer som säkert var på väg till området med ett litet tivoli, dit gick jag inte denna gång men jag såg annars det mesta som marknaden hade att erbjuda.


Här fanns mycket att köpa av olika kvalitet och allt från kläder och smycken till inredningsprylar och lammskinn. Bara för att nämna några saker, det fanns så mycket att titta på. Man kunde också göra saker, en bit utanför marknadsområdet kunde man testa på att dreja lera till exempel.



Här några fler prylar som såldes, vad sägs om en nylon-peruk i gult eller blått, kanske något att bära på nationaldagen eller när Sverige spelar någon viktig match? Det fanns också tält där man kunde träffa sina lokala politiker och prata med dom om man så önskade.




Naturligtvis fanns även en massa matställen, allt från thaimat till bröd med skagenröra, glass och langos. Med andra ord, det fanns något för alla. Men det var bara 10 på morgonen så jag var inte så hungrig denna gång. Men det var många som ville testa glassar och annat läskande denna varma dag.

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer