Sommarens restrender hos Apollo

Redan nu har många bokat in sin sommarsemester. Hos företaget Apollo efterfrågar gästerna nu det genuina och personliga. Här kan ni läsa mer om de mest bokade resmålen och varför man väljer just dessa platser.



Nu är det allt mer resenärernas livsstil och fritidsintressen som styr urvalet av resmål och hotell. För Apollos kunder efterfrågar allt mer personliga boenden som passar ens just egen livsstil.

– Grekland har sedan länge haft en stor plats i svenskarnas hjärta och många förknippar landet med ö-liv, den traditionella maten och de vita husen med blåa fönsterluckor. På senare år har vi dock märkt hur svenskarna börjar intressera sig för mer oupptäckta och annorlunda delar av landet, säger Clara Larsson som är pressansvarig på Apollo.

Vackra Sivota i Grekland lockar.

Ett exempel är den lilla bergsbyn Mikro Papigo högt upp i Zagoria-regionen och Kykladernas små pittoreska öar Paros och Antiparos.

–I år vill man på upptäcktsresa till den "okända" lilla badorten Sitia på östra Kreta eller småöarna Kalymnos, Symi eller Tilos, säger Clara Larsson.

Las Playitas på ön Fuerteventura

En annan plats som man nu längtar efter att upptäcka är bubblaren Albanien, speciellt då runt badorten Saranda. Och vad som gäller trender i själva resandet kan man säga att tränings-trenden håller i sig.

Här en bild från min resa till Las Playitas Resort

Det är allt fler som väljer att boka in sig på ett hotell med träningsmöjligheter. Jag har själv haft en underbar vecka på träningsanläggningen Playitas Resort på Fuerteventura.

Ni kan läsa mer om min resa till Playitas här››

Apollo Mondo Boutique hotell

Idag söker resenärerna också efter personliga hotell som tilltalar en specifik livsstil. Det handlar om allt ifrån charmiga familjeägda hotell, hotell med en tydlig lokal prägel, hotell som erbjuder gratis yoga, hotell med en skandinavisk simskola och barnklubb. Förutom då redan nämnda träningshotell där all typ av träning ingår i priset eller miljöcertifierade hotell.

Vilka är då de mest bokade destinationerna hos Apollo? På första plats återfinns Grekland, tvåa är Kroatien. Trea är den gamla favoriten Spanien och på plats fyra hittar vi Turiket som lockar med prisvärda boenden. Så på femte plats kommer bubblaren Albanien.

Sommarens mest bokade storstäder är London, Paris, Rom, Prag och Barcelona.


Text: Agneta Nisbeth
Foto: Pressbild Apollo och Agneta Nisbeth

Kommentarer