Mer vego hos Ving

Nu får alla chansen att testa vegetariska rätter på Vings alla Sunwing Family Resorts hotell runt Medelhavet.

Steak minute på rotselleri
Eftersom beställningarna fördubblades av vegetariska rätter på Vings familjehotell O.B.C By Sunwing från sommaren 2017 till sommaren 2018 när en vegetarisk à la carte-meny infördes på menyn så kommer menyn nu att finnas på företagets alla Sunwing Family Resorts runt Medelhavet.

Vietnamesisk kokospannkaka

Vegetariskt har blivit populärare än någonsin tidigare. Så idag handlar det om att höja standarden till samma nivå som kött och fisk. Restauranger och hotell måste därför anpassa sig snabbt till dagens krav. Man har också blivit allt bättre på att skapa kreativa rätter av grönsaker i köken, varav många kan imiteras med proteinbaserad mat på spännande sätt.

Lök och spetskåls-pakoras i taco.
– På Vings egna koncepthotell har vegetariska alternativ alltid funnits på menyn, både på våra bufféer och på à la carte-menyerna. När vi lanserade en helt vegetarisk à la cartemeny på våra O.B.C-hotell i fjol blev den genast en succé och vi ser nu fram emot att kunna erbjuda denna till alla våra Sunwing-gäster runt Medelhavet, säger Fredrik Henriksson, Kommunikationschef på Ving.


Ving berättar att den vegetariska menyn består av tio rätter med inspiration från olika delar av världen och införs i à la carte-restaurangen på familjehotellen Sunwing Family Resorts på Cypern, Kreta, Mallorca, Rhodos och i Turkiet.

Vietnamesik macka med falafel ochhalloumikrisp.
På menyn hittar vi rätter som dessa; rotselleri tillredd som en steak minute serverad med en bearnaisesås och pommes frites. Eller lök- och spetskålspakoras i taco, vietnamesiska kokospannkakor samt chèvrefyllda risbiffar med morotspuré. Så långt det går ska lokala råvaror från resmålen användas men rätterna kan skilja sig åt utifrån tillgång till dessa.


Text Agera Nisbeth
Foto: Ving/Pelle Lundberg

Kommentarer