Många vill resa iväg på höstlovet

Det verkar vara många som längtar iväg på en resa under det kommande höstlovet. Hos Ving har nu 7 av 10 höstlovsresor redan bokats.

Sunwing Side Beach, en plats som efterfrågas i Turkiet.

Ving erbjuder över 60 olika charteravgångar från 13 flygplatser i anslutning till höstlovet och i år förväntas omkring 13 000 svenskar att resa iväg med Ving under vecka 44. Och det verkar vara ett stort sug att åka iväg, redan nu är drygt 70 procent av charterresorna bokade, i linje med fjolårets bokningsläge.

– Vecka 44 är traditionellt en av de mest eftertraktade semesterveckorna på året och vill man säkra en vecka i solen gäller det att vara snabb. Flest platser finns det kvar till Gran Canaria och Teneriffa, som också är våra största destinationer både under höstlovet och vintersäsongen. Men det finns även en del platser kvar till både Egypten och Fuerteventura, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving/Thomas Cook Northern Europe.

Topp 5: Bäst bokade charterdestinationer hos Ving under höstlovet:
 1. Turkiet  2. Kap Verde  3. Cypern  4. Aruba  5. Thailand-

Man tröttnar aldrig på Rom.

Förutom de klassiska charterresmålen har Ving och paketresor med reguljärflyg att erbjuda, där bästsäljarna för höstlovet är storstäderna i Europa, Maldiverna samt klassiska resmål runt Medelhavet samt Kanarieöarna. Men även populära Dubai har bokat bra inför höst-och vintersäsongen, där antalet nya bokningar i augusti gick upp med 62 procent jämfört med ifjol.

Text Agneta Nisbeth
Foto: Ving

Kommentarer