Nu är hela Italien satt i karantän efter Corona-krisen

Från och med nu är inte bara de norra delarna av Italien som satts i karantän, nu gäller bestämmelserna och restriktionerna hela riket.

Positano på Amalfikusten är nu också drabbat av restriktionerna


Som jag tidigare berättat om här på sajten har Italien drabbats hårt av coronaviruset, det är nu det land i världen som har flest drabbade efter Kina.

Beskedet att hela Italien nu stänger ner kom runt klockan 22 i går kväll från landets premiärminister Giuseppe Conte. Han berättade i ett tv-sänt tal att de nya reglerna ska gälla från tisdagsmorgonen.
 – Vårt nya beslut har fattats utifrån antagandet att tiden nu har runnit ut. Siffrorna säger att vi har en betydande ökning av antalet infektioner, en ökning av antalet människor inlagda på sjukhus under intensivvård och så alla döda. Våra vanor måste förändras. Nu. Det är dags att ta ansvar och alla måste hjälpa till.

Rom stänger också alla sina museum.


Alla folksamlingar förbjuds, man kan inte längre resa fritt i landet, förutom resor från och till arbetet och alla skolor och universitet stängs också till i april. Alla museum har stängt ner, inte bara för landets 60 miljoner invånare utan också för alla turister. Fotbollsmatcher och andra sportevenemang är också inställda.



Ni kan själva se hur många som är drabbade i Italien och var fallen av coronavirus, COVID-19 har upptäckts i landet - via Corriere della Sera här››

Text och foto: Agneta Nisbeth, Nicola Chessa samt faksimil Corriere della Sera

Kommentarer