Magiska minnen från Capri - Casa Malaparte till goda ostar

Jag kan bara inte sluta att tänka på och drömma om Italien - här kommer några fler reseminnen från den underbart vackra ön utanför Neapel. Även om vi inte längre kan resa rent fysiskt går det väl bra att drömma...

Marina Grande på Capri.

Har ni inte varit där ännu så rekommenderar jag verkligen ett besök, men försök att stanna över en natt i alla fall, så ni får en bättre känsla för ön och kan se den utan alla dagsturister på besök. Det finns flera boenden som inte är av lyxkaraktär och där även vi vanliga människor har råd att bo. Men det är inte en billig plats generellt att vara på.



Det har blivit en hel del resor och vistelser på ön Capri för min del genom åren. Hittade nyligen dessa gamla foton som jag tagit under några resor för ett tiotals år sedan, jag var lika hänförd av ön som jag är idag. Överst här ser vi två olika foton som jag tagit uppe i Anacapri och ner mot hamnen i Marina Grande där alla gäster ankommer med sina fartyg, allt från de vanliga färjorna till rena lyxyachter.

Casa Malaparte.

Här ovan ser vi istället en bild som jag tog under en promenad på ön, mellan Faraglioni-klipporna och den mystiska Grotta Matermania. Här hittar man denna hisnande utsikt över den italienska författaren Curzio Malapartes unika villa Casa Malaparte. Han kallade själv det röda huset som till synes verkar utslängt på en klippa för sitt "Min arkitektoniska självbiografi". Den som ritat huset var arkitekten Adalberto Libera och bygget startade 1938 och stod klart ett par år senare.



Att stå på en klippa och blicka ut på tre andra klippor, som kallas I Faraglioni och har blivit lite av en symbol för Capri, är verkligen ett minne för livet. Här tog jag bilden från den underbart vackra trädgården, Giardini di Augusto.




Min sista bild denna gång är från en mataffär med alla godsaker som man kan köpa i trakten, allt från ostar till bröd och drycker, perfekt att köpa med sig som matsäck under promenaderna på ön. Det finns nämligen många fina ställen att besöka dit turisterna oftast inte orkar ta sig.

Ni kan läsa mer om ön Capri i mitt stora resereportage här››

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer