I Italien finns nu många prisvärda hus till salu - se några av dem här!

Jag har redan tidigare skrivit om vad man ska tänka på inför ett husköp i Italien, här får ni mer chansen att drömma er bort med en hel massa bilder på fina hem som just nu är till salu i "La Bella Italia". Vilket av dem är ni mest sugen på?

En bild jag tagit i Apulien, från staden Trani.

Det kan inte bara vara jag som älskar att titta in på mäklarsajter för att se vad som är till salu just nu, även om jag inte ska köpa något hem i Italien för tillfället. Vi kan ju inte ens resa in i landet så länge coronaviruset fortfarande härjar, och det dröjer nog ett tag innan vi ens kan lämna Sverige. Men som sagt man måste ju få drömma lite...

Så jag har här plockat ut några av de hus och lägenheter som jag tycker är prisvärda från sajten Rigthmove som ni kan komma till här››. 

För mig lever drömmer om ett eget hem i Italien vidare, här en bild från södra delarna av landet.

Inget av husen jag skriver om har ett utropspris på över 60.000 Euro, men många av dem är mycket billigare. Jag börjar med de allra dyraste - inga ruiner eller så, alla är beboeliga från start, vilket kanske kan vara bra att veta. Men naturligtvis så måste ni se fastigheten först och ta reda på mer fakta innan ni bestämmer er, bara för att det ser bra ut behöver det ju inte vara så.




Här ovan ser vi en villa i norra Italien, i det vackra Ligurien, här finns två sovrum, en fin terrass och en härlig utsikt över bergen. Ett hus man kan flytta in i direkt även om en del ändringar som ommålning säkert skulle vara lämpligt. Pris 60.000 Euro.



Sedan har vi denna villa som ligger i södra Italien, i Apulien (Puglia) och en bit utanför den vackra staden Lecce. En nyrenoverad fastighet med vitkalkade väggar och byggd i klassisk stil från det soldränkta området. Ett sovrum får ni här och ett ganska spartanskt kök för 60.000 Euro.



I detta hus får ni två sovrum, en underbar uteplats/trädgård med utsikt mot bergen i det populära Toscana och en murad öppen spis i vardagsrummet. Hela fastigheten är nyrenoverad och gillar man stilen som jag gör, så är det bara att flytta in. Pris 58.000 Euro.




Är ni mer intresserad av att bo i trakten av Rom kanske detta objekt kan vara av intresse? Här ett townhus till salu i Arpino i närheten av Frosinone är till salu för 60.000 Euro. Huset är också varsamt och vackert renoverat med bland annat stenväggar i det enda sovrummet. Man får också en balkong med en oslagbar utsikt.



Längtar ni mer till att bada i havet och föredrar en lägenhet inom ett nybyggt komplex kanske detta passar bättre. En lägenhet med ett sovrum och tillgång till både utsikt över havet och en pool, belägen längs kusten i Kalabrien, närmare bestämt i den mysiga staden Pizzo. Pris 48.000 Euro.




Ett område där man får mycket hus för pengarna är Abruzzerna, som detta townhouse i den mysiga staden Fraine som ligger uppe i bergen men ändå bara är 50 km från havet. För 30.000 Euro får man då ett hus med två sovrum och en härlig, stor terrass med vacker utsikt, samt egen trädgård där man kan fixa iordning en fin uteplats med grill.




Längtar du efter en egen trädgård att odla i och trivas i under soliga dagar? Här finns ett renoverat hus med ett sovrum i den billiga regionen Molise där man bor lite upp i bergen. Från huset som kostar 23.000 Euro har man en fin utsikt från både trädgården och en terrass. Man är 76 km från havet om man längtar efter att bada.




För 20.000 Euro får man detta relativt stora hus med två sovrum och två badrum som ligger i landskapet Molise. Här kan man njuta av en riktigt fin havsutsikt och det är 32 km till närmsta badstrand. Huset som är på fyra våningar är renoverat och färdigt att flytta in i med mindre fix här och där.



Jag avslutar med en riktigt billig fastighet i den traditionella byn Bisacquino på Sicilien, huset behöver en del renovering men är ändå relativt beboeligt. Men så får ni huset med två sovrum för bara 5.000 Euro, så det blir en hel del pengar över till ombyggnad och renovering! Här nedan kan ni faktiskt se en film inifrån huset - med en mäklare som talar engelska och guidar er runt i husets alla våningar.



Läs mer här om vad man ska tänka på inför ett husköp utomlands - en artikel jag skrivit tidigare››

Det finns naturligtvis också andra sajter som erbjuder andra hus att köpa - jag lovar att återkomma i ärendet vid ett annat tillfälle med nya fastigheter och nya mäklare...

Text och foto Agneta Nisbeth samt skärmdumpar från sajten Rightmove.

Kommentarer